Adószámunk: 19189996-1-14

Főoldal

Ez történt 2018-ban

Az év azzal kezdődött, hogy adományt osztottunk tagjaink körében. Az alkoholmentes sörből, zöldborsó konzervből és édességből álló adományt az Élelmiszerbanktól vettünk át, melynek értéke családonként 4600 Ft volt.

Áttértünk az egységes tagdíj rendszerre. Ennek eredményeként minden család tagdíja 5000 Ft helyett 6000 Ft, és aki tagja a NOE-nak, nem kell külön 1400 Ft-ot fizetnie a tagságért, a tagdíj mindkét egyesület tagságát tartalmazza. Új tagok esetében a belépés ezentúl mindkét egyesületbe történik.

Javaslatunkra egyesületünk három tagja kapott jutalmat a NOE-tól a Bátaszéken megrendezett Önkéntesek köszöntése regionális rendezvényen.

A Jótékony Hendikep Futáson 2017-ben nevezési díjakból befizetett összegből egyesületünk 50 ezer Ft támogatást kapott a Kaposvári Szabadidő Egyesülettől.

Tagjaink körében népszerűsítettük a Házasság Hetének pécsi programját, melynek nyitó rendezvényére Pécsen került sor, továbbá a családi Erzsébet-tábor programokat.

A Karitatív Életmód, Sport és Tenisz Napközis Tábor szervezője ebben az évben is felajánlotta, hogy tagjaink a meghirdetett időpont előtt egy héttel jelentkezhetnek az egyhetes nyári napközis táborba, ezzel a lehetőséggel sok tagunk élt.

A NOE a Vodafonnal meglévő szerződés helyett a Telenorral kedvezőbb feltételű szerződést kötött, így tagjaink is olcsóbban telefonálhatnak.

Ingyenes számítógépes képzést jelentkezők hiányában nem tudtunk indítani. Pécsről függöny adományt kaphattak tagjaink. Az SZJA bevallás elkészítésében ingyenes segítséget nyújtott tagjainknak Bene Sándor.

Közgyűlést tartottunk, ahol a 30 éves évforduló alkalmából díszes torta is szerepelt a kínálatban. Döntöttünk néhány eseményről, melyet a jubileum jegyében szervezünk.

Egyesületünk megalakulásának harmincéves évfordulójára tervezett rendezvényünket népszerűsítettük május elsején, a Majálison, ahol a Családi Sportvetélkedő programjában középiskolás közösségi szolgálatosaink is segítettek.

A NOE éves közgyűlésén egyesületünk elnöke, Ureczky József „Hűség díjat” vehetett át.

Harminc család kapott egyenként 3500 Ft értékű tartós élelmiszer és vegyiárú csomagot az MNB támogatásával.

Az egyesület 30 éves évfordulóját a Kaposvárhoz közeli Petőrkén ünnepeltük, ahol a gyermekek légvárban ugrálhattak, voltak gokartok, lehetett evezni a Petörke tóban és a Fehér Hollók Lovagrend tartott bemutatót. Az eseményt főzés, tombola és zene tette még élvezetesebbé. Mintegy 150-en vettünk részt az eseményen.

A NOE Regionális Találkozóján, melyet a Katica Tanyán szervezett a Pécsi Székesegyház Nagycsaládos Egyesület, egyesületünk tagsága is részt vett. A belépőkhöz támogatást nyújtott az egyesület és autóbuszt is szervezett.

Zánkán az Erzsébet táborban 20 gyermek vett részt és 2 fő kísérővel.

A NOE Családkongresszusának első napjára autóbuszos kirándulást szerveztünk. A résztvevők délután kedvezményes áron látogathattak el az Állatkertbe.

A NOE Országos Találkozójára is szerveztünk kirándulást Tatára autóbusszal.

Tagjaink is pályázhattak szén-monoxid érzékelőre, melyet a NOE kapott a Somogyi Electronic Ktf-től.

Családonként több, mint tízezer Ft értékű jégkrém és fagylalt adományt osztottunk ki, melyet a Nagycsaládosok Dunanszentgyörgyi Egyesületétől kaptunk.

A személyi jövedelemadó 1%-ából egyesületünk 339.426 Ft-tal részesült.

Csatlakozva a NOE kezdeményezéséhez egyesületünk is szervezett Mini konferenciát az „Édesanya és…” program keretében, József Attila Mama című versének előestéjén „Édesanya és a gyermek korai fejlődése” címmel.

Autóbuszos kirándulást szerveztünk a Mecsekbe, ahol túrán vettünk részt, valamint Budapestre, ahol Állatkerti látogatás volt a program.

Novemberben az Élelmiszerbank által szervezett lakossági adománygyűjtésen vettünk részt a TESCO Áruházban, ahol 2280 kg tartós élelmiszert sikerült összegyűjtenünk. Az adományt Karácsony előtt osztottuk ki rászorulók között.

2018-ban is a Megyei Közgyűlés dísztermében tartottuk Mikulás ünnepségünket, ahol a Kaposvári Egyetem színész szakos hallgatói adtak rövid műsort, egyesületünk pedig Mikulás csomaggal ajándékozta meg a gyermekeket. Az eseményen 140 gyermek vett részt.

A Slendy Pékség hatodik alkalommal rendezett jótékony célú torta árverést, melynek kedvezményezettje idén egyesületünk volt. 1.590.000 Ft-ot és 100 kg cukrot kaptunk a vállalkozók támogatásának köszönhetően.

Az Élelmiszerbanktól alkoholmentes sört, a NOE tól magnézium tablettákat,és 12 család részére MNB támogatásból vásárolt tartós élelmiszer adományt adhattunk át tagjainknak Karácsony előtt.

A nyári szünet kivételével hetente egy nap tartottunk félfogadást Nemzetőr sori helyiségünkben, ahol elsősorban ruha adományokból válogathattak tagjaink. Minden szombaton, vasárnap reggel a TESCO-ból átvett előző napi pékárú, zöldség-gyümölcsök osztása történt, ünnepnapok előtt egyéb élelmiszert is kaptunk.

Felajánlásokat, családoknak és fiataloknak szóló programokat, lehetőségeket továbbítottunk tagjainknak elsősorban levelezőlistán, de kommunkációnkban használtuk a facebook lehetőségeit is.

Sikeresek voltak pályázataink. A NEA pályázatán működésre 423 ezer Ft-ot, a Fiatalok a Családok Évében pályázaton 846 ezer Ft-ot, Kaposvár Városától 50 ezer Ft-ot nyertünk. A NOE a veszprémi és a tatai autóbuszos kiránduláshoz nyújtott támogatást. Tagjai lettünk a Somogy Megyei Felzárkózási Fórumnak.

Tagdíjat fizető tagjaink száma 2018-ban 170 család volt.

Köszönet mindenkinek, aki önként végzett munkájával vagy anyagilag támogatta egyesületünket.